Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

marți, 7 aprilie 2009

Chişinău

La Chişinău, forţele de ordine trag cu gloanţe de cauciuc. O parte din manifestanţi au plecat, probabil de teamă. Se zvoneşte că la lăsarea nopţii, Voronin va trimite armata să tragă în mulţime cu muniţie de război.

Comunicaţiile pe internet au fost şi ele suspendate.

La Bucureşti, studenţii basarabeni organizează un miting de solidarizare, astă seară, începînd cu ora 20.00, în Piaţa Universităţii.

De pe blogul d-lui Claudiu Târziu.

Tineretul Basarabiei protestează

Basarabia – Revoluţie anticomunistă

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5556467-video-update-chisinau-ciocniri-intre-cei-30-000-manifestanti-politie-protestatarii-spart-usile-presedintiei-parlamentului-tinerii-striga-revolutie-revolutie-ole-ole-voronin-nu-mai.htm

Sf. Teofan : Tâlcuiri din Sfânta Scriptură


Marţi(a şasea săptămână a Postului.)

Cel ce-şi astupă urechile sale să nu-l audă pe cel sărman va striga şi el şi nu va fi cine să-l audă. »(Pilde 21, 13). Şi ne mai minunăm adesea: “De ce Domnul nu ascultă rugăciunile noastre?” Iată pricina! Pentru că s-a întâmplat, pesemne, să ne astupăm urechile când ne ruga vreun nevoiaş; iată că nici Domnul nu ne ascultă pe noi. Dar încă nu e mare necaz dacă nu suntem ascultaţi când ne rugăm pentru vreun folos vremelnic; necazul adevărat va fi de nu ne va asculta Domnul când ne vom ruga pentru păcatele noastre. Şi nu ne va asculta dacă plângerea pe care o îndreaptă către Dânsul cei trecuţi de noi cu vederea va fi mai puternică decât rugăciunile noastre. Trebuie să ne grăbim a preîntâmpina această nenorocire grozavă., urmând pilda lui Zaheu, care pentru înţeleptele sale hotărâri a auzit de la Domnul: “Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia.”(Lc. 19, 9)