Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

vineri, 10 aprilie 2009

"Nu" comunismului!

Forul Anticomunist din Moldova (FAM) lansează o nouă chemare la democratizarea politicii de la Chişinău în baza principiilor de drept internaţionale.

În acest sens, formulăm primele cereri pe care Parlamentarii trebuie să le soluţioneze în regim de urgenţă:

1. Interzicerea prin lege a cultului personalităţii lui Lenin, ideologul unui regim care a exterminat peste 70 de milioane de oameni. Lenin să fie declarat PERSONALITATE VINOVATĂ DE CRIME ÎMPOTRIVA PĂCII ŞI OMENIRII şi, în baza prevederilor internaţionale, să-i fie interzisă instalarea monumentelor şi expunerea chipului în locurile publice. Monumentul tiranului rus, cunoscut în istorie sub numele Vladimir Ilici Lenin, trebuie să fie dat jos oficial din incinta Mold Expo.

2. Însemnele grafice ale regimului dictatorial comunist (steaua roşie cu cinci colţuri şi secera şi ciocanul), vinovat în istorie de crime împotriva păcii şi omenirii să fie declarate însemne xenofobe şi instigatoare la ură, care rănesc sentimentul religios al majorităţii populaţiei ţării, urmaşii peoţilor şi ai creştinilor exterminaţi de comunişti. Nu vrem să mai vedem în locurile publice ciocanul cu care au fost zdrobiţi şi secera cu care au fost tăiaţi părinţii şi buneii noştri!

3. Persoanele care se vor face vinovate de confecţionarea şi răspîndirea busturilor şi a portretelor lui Lenin, precum şi a steagurilor şi obiectelor care vor purta însemnele grafice ale comunismului sovietic, în scopuri politice, să fie urmărite penal în conformitate cu prevederile internaţionale care condamnă confecţionarea şi răspîndirea însemnelor cu caracter rasist, fascist şi xenofob.

4. În aceste noi condiţii, Partidul Comuniştilor din Moldova va trebui să condamne public şi oficial cultul pesonalităţii lui Lenin, declarîndu-l personalitate vinovată de crime împotriva păcii şi omenirii. De asemenea, să condamne şi să se dezică de însemnele grafice ale regimului totalitar comunist instaurat în Rusia în 1917, iar mai apoi în întreg spaţiul fostei URSS şi care s-a făcut vinovat de crime împotriva umanităţii, fiind autorul celui mai mare genocid pe care l-a cunoscut istoria.

Abia dezicîndu-se public şi oficial de identificarea şi solidaritatea cu Partidul Comunist Sovietic şi tot trecutul său criminal, comuniştii din Moldova vor intra în legalitate şi vor putea participa la alegeri ca partid a cărui activitate nu contrazice normele unanim recunoscute în toate statele de drept din lume.

5. FAM cere implicare de urgenţă a organismelor internaţionale şi trimiterea unor experţi şi supraveghetori internaţionali la Chişinău.

Dacă toate aceste condiţii vor fi îndeplinite, vom putea afirma că nu trăim într-un stat totalitar şi doar după aceea vom putea crede în transparenţa alegerilor în Republica Moldova.

Dacă partidul comuniştilor din Moldova se va desolidariza public şi oficial de Partidul Comunist criminal care a dominat în Uniunea Sovietică, condamnînd cultul personalităţii lui Lenin şi renunţînd la însemnele grafice ale comunismului sovietic, atunci noi vom accepta victoria noilor comunişti în Moldova, dacă ea va mai putea fi posibilă.

Forul Anticomunist din Moldova este pentru libertate şi transparenţă, fiind împotriva discriminărilor pe motive de naţionalitate, sex, religie sau culoare politică. Dar nu vom recunoaşte şi nu vom urma cu nici o condiţie o guvernare care reprezintă un partid aflat, deocamdată, în ilegalitate, cerîndu-se judecarea şi condamnarea lui urgentă în Republica Moldovei, după modelul statelor europene care au făcut-o deja.

10 aprilie 2009, Chişinău

Notă: FAM (Forul Anticomunist din Moldova) este o organizaţie fără culoare politică, constituită adhoc la Chişinău din jurnalişti, artişti, scriitori, oameni de afacere, profesori şi studenţi, cetăţeni ai Republicii Moldova, urmaşi ai victimelor comunismului sovietic.

"Revolutiile sunt momente poetice"

"De asemenea e vorba de o revolutie care are caracter anti-ideologic, cum accentua de altfel forumul anticomunist din Moldova, organizatie spontana care s-a creat in aceste zile. Este vorba de o miscare care nu are culoare politica precisa. Cum spun ei, suntem puri si transparenti. Este o expresie foarte frumoasa, o expresie poetica. Cineva poate sa spuna: ce cauta poezia intr-o revolutie? Revolutiile sunt momente poetice. Ca om care am scris cateva carti pe tema revolutiilor din 1989 si nu numai, accentuez acest lucru. Proza apartine momentelor banale ale vietii politice. Revolutiile sunt momente poetice."

"eu cred ca cei care au luat cu asalt strada, ca sa spunem asa, adica Piata Marii Adunari Nationale sint contrariul lui homo sovieticus, sint contrariul lui homo prevaricatus, nu mai vor ipocrizie, nu mai vor duplicitate, nu mai vor sa fie calcati in picioare din punctul de vedere al demnitatii lor umane."

Vladimir Tismaneanu
Pe blogul Pr. Savatie.

Basarabia

Donaţi 10 cărţi şi un CD pentru românii din sudul Basarabiei

carti pentru basarabia doneazaComunitatea românilor din satul Hagi Curda (raionul Izmail, regiunea Odessa, Ucraina) are nevoie de materiale în limba română pentru a-şi păstra identitatea naţională.

Mai multe despre românii din Hagi Curda găsiţi aici.

Vrem de la fiecare român care vede acest anunţ câte 10 cărţi, scrise de autori români cunoscuţi, şi de un CD audio cu muzică românească.

Pachetele pot fi trimise prin poştă la Galaţi sau pot fi colectate şi în Bucureşti.

Decât pentru cei pentru care tricolorul înseamnă mai mult decât o înşiruire de culori:

email/mess: basarabia_pamant_romanesc@yahoo.com
telefon: 0743 355 150

Sf. Teofan : Tâlcuiri din Sfânta Scriptură


Vineri(a şasea săptămână a Postului)

S-au sfârşit zilele Sfintelor Păresimi! Acum să stea fiecare şi să cugete urmările: ce-a fost la început şi ce este acuma? A fost vreme de negoţ: e vreun câştig cât de mic? Am ieşit în stadion : am alergat oare ? Şi dacă am alergat, am ajuns oare la sosire? A fost declarat război: ne-am înarmat, am luptat? Şi dacă am luptat, am căzut sau am biruit? Postitorii trezvitori şi priveghetori care s-au ostenit cu inima înfrântă şi smerită, fireşte, privind înapoi, nu pot să nu se bucure: iar nouă, cei nepăsători şi robiţi trupului, care ne îngrijim numai de desfătări şi de dezmierdări, ne rămâne pururi numai ruşinea feţei sau nici măcar atât. Unii sunt bătuţi şi nu-i doare, fiindcă au fruntea de aramă şi grumazul de fier.”


Despre golani!

Nimic nu se opune mai flagrant voinţei lui Dumnezeu decât dictatura.

Dacă Dumnezeu, atotînţeleptul, l-a dăruit pe om, făptura Sa, cu libertate deplină, punând în mâinile lui responsabilitatea alegerii între bine şi rău, atunci nu te numeşti antichrist şi diavol când îi răpeşti semenului tău ceea ce Creatorul său a găsit de bine să-i dăruiască ?

Golanul are dreptul său sfânt de a fi golan, dacă aşa găseşte de cuviinţă. Fără a primi încuvinţarea « părintească » a preşedinţilor şi guvernelor totalitare ! Fără a fi bătut, la propriu, cu bâta, pentru a intra în « turmă » ! Fără a i se umple gura de sânge ca să tacă, să tacă, să tacă !!!

Golanul şi-a câştigat dreptul să strige rămânând gol de orice compromis! Golanul şi-a impus dreptul să protesteze refuzând orice prefăcătorie! Golanul crede în dreptul lui de a-şi exprima gândul, chiar când stârneşte indignarea “cuminţilor” pământului!

Golanul visează o lume după gândul lui Dumnezeu, în care nu este nimic interzis tocmai pentru a-ţi pune la încercare discernământul. Dumnezeu i-a pus altfel de “graniţe”: voinţa şi conştiinţa, nu poliţia şi dictatura. Singura “tiranie” sub care se aşează golanul este cea a lui Dumnezeu.

“Toate îmi sunt îngăduite”, ca să-mi dau seama singur că “nu toate îmi sunt de folos” şi să cresc în înţelepciune.

Mai bine golan!



Alegeri fara comunisti! Mai bine mort, decat comunist!

IMNUL GOLANILOR
muzica: Cristian Paţurcă, versuri: Laura Botolan, 1990

A fost odata ca-n poveşti, a fost în România
O gaşcă mare de golani ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicând cu "oamenii de bine"
Numiţi şi neocomunişti şi fără de ruşine.

Refren:

Mai bine haimana, decât trădător
Mai bine huligan, decât dictator
Mai bine golan, decât activist
Mai bine mort, decât comunist.

Vrem libertate, nu comunism şi nici schimbări de formă
Şi de aceea securişti, să nu ne puneţi normă.
Noi nu vrem neocomunism nici neolibertate
"Democraţii" originale şi nici minciuni sfruntate.

Ref

Ne-aţi întrebat ce vrem aici, dar ştie toată ţara
Noi susţinem punctul 8 de la Timişoara.
A căzut 473, ce ţinea TVR
Legată-n lanţurile ei, dar tot degeaba e.

Ref

Alegeri fără comunişti, fără nomenclatură
Şi nu vă temeţi de golani fără coloratură.
Din cei care-au murit aici, ne-am reîntors năluci
Să nu mai fie cum a fost, măcelul de atunci.

http://oppol.blogspot.com/2007/05/imnul-golanilor.html