Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

joi, 30 aprilie 2009

Recomandare

Citiţi pe blogul “Dulce casă” - http://dulcecasa.blogspot.com/2009/04/ai-un-jurnal-duhovnicesc.html

articolul Irinei : “ Ai un jurnal duhovnicesc?” !


"Pentru a te ajuta în sporirea vieţii duhovniceşti, şi a-ţi reaminti de adevărurile duhovniceşti, ar fi bine să ţii un jurnal (te poţi folosi de „agendele” cartonate care se vând la papetărie) care să includă fragmente din scrieri duhovniceşti care crezi că ar avea vreo valoare pentru tine sau care se pot aplica şi la starea ta, de asemenea şi scurte comentarii personale făcute în urma lecturii şi reflecţiei, incluzând şi scurte comentarii asupra lipsurilor tale pe care trebuie să ţi le corectezi. Sfântul Ioan din Kronstadt găsea foarte utilă această practică, aşa cum se poate vedea în [jurnalul lui] Viaţa mea în Hristos."

parintele Serafim Rose in "Scrisori misionare", pag.22

3 comentarii:

  1. Deh, acum exista bloguri...:)

    Pe de alta parte, daca in "jurnal", de pilda, o sa notam, ca si pe blog, despre "cum sa ne ingrijim" (trupurile), atunci mai bine nu l-am mai face sau nu l-am mai numi "duhovnicesc" sau "crestin"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Blogul are o functie ascunsa vederii imediate, aceea de a stavili pofta de vorbire desarta care ma cuprinde foarte frecvent. Cel putin pentru mine. Daca mintea mi-e ocupata cu materialele de pe blog, nu mai cade in capcana gandurilor desarte sau patimase. E jalnic remediul, dar n-am gasit altul mai bun la slaba mea masura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Legat de blog, era o gluma, nicidecum o mustrare! Koinonia e unul din putinele bloguri cu adevarat duhovnicesti si actuale, care merita citite cu mare, mare folos.

    Partea a doua viza blogul "Dulce casa".

    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere