Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

duminică, 7 iunie 2009

Refuz

Îi felicit pe românii care încă mai cred în sistemul “democratic” şi participă conştiincios la vot, ori de câte ori li se cere. Nu încetez, însă, de a mă mira în faţa atitudinii mele : din anul 2002 nu am reuşit să mă mai conving sau constrâng pe mine însămi de a participa la vreo votare. Refuzul meu în privinţa politicii este total şi definitiv. Nimic în lume nu pare a-mi motiva participarea la nişte jocuri în care nu cred. Întotdeauna m-au mirat oamenii « serioşi » care se preocupă de lucruri « serioase » şi se iau în serios, încercând astfel să mă determine şi pe mine, cetăţeanul incredul sau sceptic, să-i iau în serios ! Totuşi, nu pot ! Uniunea Europeană îmi face rău, naivii care îşi fac iluzii în privinţa avantajelor pentru România venite dinspre UE. mă descurajează, cinicii care ştiu prea bine imensitatea preţului plătit pentru a purta un jug aurit şi totuşi ne îndeamnă să-l primim şi să-l purtăm cu mândrie, îmi repugnă.

Ce părtăşie poate fi între următorii lui Hristos şi « pomul acesta lăudat » care ascunde cea mai perfidă otravă a duhului creştin-ortodox(ecumenismul) şi naţional(globalismul) ?

Mă gândesc cu reală îngrijorare la tinerii români care, vrând-nevrând, suportă şi vor mai suporta atmosfera de teroare abia mascată şi degringoladă morală creată de această Uniune Europeană a forţelor antihristice/ demonice aflate la conducerea în această parte a lumii. Cum îşi vor păstra credinţa şi identitatea pe fundalul tenebros descris ? Vor şti ei să se întoarcă spre Hristos şi să spună « nu » tentaţiilor amăgitoare sau fricii, pentru a mărturisi şi a îmbrăţişa prigoana şi moartea martirică ?

Dar noi, veniţi atât de târziu la credinţă, vom găsi forţa mântuitoare de a prefera moartea apostaziei ?

Comedia aceasta ce şi-a desfăşurat încă un act astăzi nu are nimic de-a face cu mine. Nu cred în utilitatea alegerii unuia sau altuia ; jocurile sunt, oricum, făcute în altă parte. De vreme ce am avut inconştienţa să implorăm intrarea în această mascaradă europeană, oferindu-ne ca o prostituată ieftină, ce mai putem acum aştepta decât să fim dispreţuiţi şi înşelaţi ? Noi ne-am pierdut libertatea demult. Poate că ar fi cazul să ne concentrăm asupra unicului loc în care o putem recupera, în unirea cu Hristos, în Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe, în comuniunea harului Duhului Sfânt.

11 comentarii:

  1. SLAVA DOMNULUI CA NU NE INDEMNI SA VOTAM -SUNT TOTAL DE ACORD CU PRIMA PARTE A TEXTULUI.CAT DESPRE INTREBARILE DIN FINAL -DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma astept la multe injuraturi! Nu-mi permit sa indemn pe nimeni la nimic. E prea riscant. Eu zic de mine, ca eu nu pot sa ma conving sa votez pentru asa ceva. Fiecare face cum crede si cum il indeamna constiinta, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate, Iuliana. Gandesc exact ca si tine de multi ani. Durerea din suflet insa e tot mai mare cu fiecare zi.
    De ce sa te astepti la injuraturi?
    Mie imi creste inima vazand ca mai sant si altii care inteleg ce se petrece peste capetele noastre. Salvarea la Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iuliana, sunt multi cei ce gandesc ca tine, davada procentul scazut de participanti la vot.
    Doina

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioana: stiti, eu cred ca lumea ar trebui sa mearga la vot. si asta fiind dublata de rugaciunile de acasa si din biserica pentru carmuitori. poate ca data fiind varsta mea sunt entuziasmata de dreptul de vot, insa aceasta forma de dezamagire este, zic eu, proasta. da, stiu pe undeva ca cel mai probabil jocurile se fac in alta parte si ca UE este ceea ce este, insa cei care pot vota acum si nu o fac lasa soarta copiilor lor in mana altora. a da cezarului ce-i al cezarului cred ca inseamna si a fi constient ca, din moment ce esti numarat intr-o tabara sau in alta, viata si bunastarea celorlalti depinde si de decizia ta.
    probabil ca e o indrazneala necuvenita ca un copil nascut in 89 sa discute despre dezamagirea celor iesiti in strada in 89, dar eu cred ca asta e o ispita a dvs, a renunta sa mai credeti in viitor e o forma de abandon a celor care nu pot votea. cine a iesit in strada in 89 si 90 a iesit fiindca stia ca vointa poporului era alta. daca avem conducatori slabi, nedrepti si care ne dicteaza un viitor pe care nu ni-l dorim, nu vom putea pretinde altceva fiindca noi nu am ales.fiindca noi am lasat aceasta decizie celor 21% dintre romani, majoritatea din mediul rural si de peste 50 ani, care au iesit duminica din casa. cum sa vrem sa fie altfel daca nu alegem? e ca in povestea aceea, desigur, pastrand proportiile, in care intr-o localitate inundata, un om asteapta si se roaga lui Dumnezeu sa-l salveze. crescand apa, vin echipe de salvare cu barcile, el refuza asteptand ajutor de la Domnul, apa creste, iese pe acoperis, trec elicoptere sa-l salveze, el refuza, asteptand ajutor de la Domnul. Si murind de ape, la judecata Il intreaba pe Dumnezeu de ce nu l-a salvat

    RăspundețiȘtergere
  6. ioana: si Dumnezeu ii spune "Dar barca si elicopterul de la cine crezi ca erau?". Va inteleg dezamagirea, insa cred ca si in acest domeniu, trebuie sa-i cerem lui Dumnezeu ca sa ne dea. este o deznadejde proasta. am un profesor la facultate, scrie articole in ziarul Lumina, el preda filosofie politica. si nu pricepeam multa vreme ce legatura au articolele lui, pe teme de economi, politica, filosofie politica, etc cu Dumnezeu. Pai au, am inteles eu, asa cum stiinta este sursa de indoiala despre existenta lui Dumnezeu, asa si toata nebunia lumii asteia cu politica si criza si toate cele. Este o incercare de incredere in Domnul. Deci eu cred ca daca vrem o tara mai buna, trebuie sa mergem sa o alegem asa. pe cei mai buni din cei rai, dupa propriile opinii. si abia atunci va fi corect sa ne plangem ca lucrurile nu sunt cum le dorim. altfel, va trebui sa ne multumim fara drept de apel cu ce vor alege altii pt noi. sa ma iertati.

    RăspundețiȘtergere
  7. ioana, p.s. ceea ce am vrut eu sa zic de fapt este ca va rog, oricate motive de dezamagire ati avea, sa va duceti sa votati, chiar si cu partidul comunist de veti considera. a nu vota pentru ca nu credeti ca se vor schimba lucrurile inseamna a transmite, fara sa fiti constienti, celor mai tineri decat dumneavoastra care acu pornesc la drum ca dumneavoastra nu credeti ca-i va astepta ceva in viata, ca, practic, nu au de ce sa aiba sperante legate de viitor. ceea ce e trist si pt noi si pt dvs. :) am nevoie sa cred ca daca UE nu pune prea mult pret pe viitorul meu de adult, parintii si profesorii mei vor ceva pt mine si se ingrijesc de asta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei, nu te mahni atat! Chiar ca ai o dispozitie luptatoare in ultima vreme. Dar e firesc la varsta pe care o ai. In aparenta, ai dreptate. Dar lupta noastra nu cred ca trebuie sa fie pe plan social sau politic in primul rand, ci pe plan duhovnicesc. Singura lupta care conteaza - nu te supara pe mine ca o scriu aici - este cea cu patimile noastre, ca nimic necurat nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu. Ma ajuta pe mine, crestin patimas, sa duc lupta pentru bunurile pieritoare ale acestei lumi? Ce inseamna o lume mai buna? O lume cu Hristos, cu Biserica, saraca, umila, dar cu inima si mintea catre cele ceresti. O, desigur ca parintii si profesorii tai/ ai vostri, cei tineri, vor ceva pentru viitorul vostru: ce este mai bun! Sa fiti cu Hristos! Sa va mantuiti

    RăspundețiȘtergere
  9. Sigur ca nu voi lasa pe aproapele meu sa moara de foame langa mine, dar nici nu voi lasa ca pentru o bucata amarata de paine sa-si vanda sufletul unor puteri antihristice! Acela ar fi un pacat ingrozitor. Cum sa-l amagesc asa de tare incat sa-i dau iluzia ca prin activism social sau politic se va mantui? Nu! Isi va irosi fortele pierzand din vedere cele de trebuinta. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga voua, nu scrie asa?

    RăspundețiȘtergere
  10. Te-ai gandit ca voturile pe care noi, crestinii, le-am fi anulat, neavand pe cine alege, ar fi putut fi inlocuite de cei lipsiti de scrupule cu voturi in favoarea lor, daca am fi aparut pe liste ca votanti? De ce sa le dau ocazia sa foloseasca votul meu de protest in scopul lor...contrar convingerilor mele? Ca sa poata maine vota ei in PE legile care ma vor sili pe mine sa primesc prigoana sau moartea?

    RăspundețiȘtergere
  11. Si de va fi nevoie, cu ajutorul lui Dumnezeu, le voi primi! Dar nu prin concursul meu.
    Cred cu tarie ca pe fiecare il asteapta ceva in viata: intalnirea cu Hristos! Pe care nu trebuie s-o rateze. Dar nu cred ca are mare legatura cu sistemul democratic, si corect de ar fi. Iarta-ma daca te-am intristat prin opiniile mele!

    RăspundețiȘtergere