Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

vineri, 4 decembrie 2009

Minunea ce s-a petrecut cu Sophia Bella


O tânără din Atena, numită Sophia Bella, suferise o maladie gravă care îi lăsase braţul stâng paralizat. Părinţii ei au dus-o la mulţi medici, dar niciunul n-a putut s-o vindece. În noaptea de 14 februarie 1899, Sophia a văzut o tânără femeie care a intrat în dormitorul ei  şi i-a zis: „Mâine dimineaţă trezeşte-te şi cânta la pian”.  - Dar cum voi cânta? a întrebat copila. „Nu vezi că am mâna paralizată?
 - Eu sunt Sfânta Varvara! a  spus femeia şi apoi a dispărut.
 Pe 15 februarie Sophia s-a trezit plină de bucurie. Mâna ei nu mai era înţepenită şi incapabilă să se mişte. Avea din nou căldură şi puterea de a se mişca. Tânăra a alergat imediat la pian şi a început să cânte.
Părinţii ei, ce se aflau în camera de alături, au auzit sunetul pianului şi au venit să vadă cine cântă. Acolo au fost martorii miracolului! Fiica lor Sophia cânta cu ambele mâini. Acest miracol a devenit repede cunoscut în întreaga Atena.
Părinţii Sophiei, în semn de recunoştinţă faţă de Sfânta Varvara, au făcut o mână de aur pe care au pus-o lângă icoana făcătoare de minuni a Sfintei Varvara  din Atena ca mărturie. În Sfântul Altar al Sfintei Varvara, această minune este înscrisă pe  iconostas, zicând:
„Sophia L. Bella. Suferind de o afecţiune incurabilă, pe 14 februarie 1899 a fost vindecată de Sfânta. Iconostasul, candela şi îngrăditura au fost oferite  în dar, ca un gest de  recunoştinţă.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu