Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

joi, 10 iunie 2010

Să-l iubim pe aproapele pentru Dumnezeu.


... Dacă îl iubim pe aproapele numai pentru sine, trebuie să  vrem îndeplinirea dorinţelor proprii, a propriei voinţe trupeşti. Dacă îl iubim pentru el, trebuie să-i îndeplinim voia şi dorinţele lui. Iar dacă îl iubim pe aproapele pentru Dumnezeu, atunci trebuie să împlinim voia lui Dumnezeu şi să urmăm cu neprihănire îndreptările sale. Să-l iubim pe aproapele pentru Dumnezeu. Este nevoie  neapărat  de lepădare, însă nu de oameni, ci de lucruri, pentru a putea da slavă lui Dumnezeu, Cel ce ne mântuieşte.

*** 
«... osteneala noastră  de totdeauna ar trebui să fie  năzuinţa inimii de a lucra după poruncile dumnezeieşti. În primul rând, iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi, iar mai departe – iubeşte-ţi duşmanii şi pune-ţi sufletul pentru prietenul tău. Apoi, porunca iertării: a-i ierta aproapelui toate cu câte te-a supărat pare o singură faptă– dar câtă curăţie pentru inimă, câtă dăruire de sine şi smerenie este în el ! »
Maica Arsenia

2 comentarii:

  1. Toata cartea despre Maica Arsenia este asa. O recomand din toata inima. "Calea spre vindevarea inimii". Cred ca noi, femeile, avem foarte mult de invatat de la maicile duhovnicesti. Sper sa se publice cat mai multe in seria Materikon.

    RăspundețiȘtergere