Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

sâmbătă, 30 mai 2009

"Trebuie să trăim cu smerenie"

« Mândria este arma cea mai puternică a satanei, care ne doboară pe mai toţi. De ce ? Fiindcă duhul cel rău ştie că din cauza mândriei a căzut.. Acuma el, din frageda vârstă, bagă înălţarea minţii în inima fiecărei vietăţi omeneşti, fie copilă, fie copil. Şi dacă părinţii n-au grijă să-l sfătuiască pe copil cum trebuie să se poarte, de-acuma îi dau voie să facă orice, până când, de mic copil, intră în sufletul lui mândria. După ce se instalează mândria, când creşte mare, intră în el patima egoismului. Dacă reuşeşte ispititorul să bage în sufletul fiecăruia dintre noi egoismul, de-acuma se dă la o parte, căci toate cele rele le faci tu singur. Dar să ne rugăm la Dumnezeu, pentru că « inima smerită Dumnezeu nu o va urgisi ». Trebuie să trăim cu smerenie. Dacă avem smerita cugetare, suntem apropiaţi de Dumnezeu ; dacă avem înălţarea minţii, suntem în braţele satanei »

Stareţul Dionisie, Duhovnicul de la Sfântul Munte Athos

4 comentarii:

  1. ...sa traim cu smerenie, sa nu fim fatarnici, cuvantul vostru sa fie da sau nu. Asa scrie. Un batran spunea: multi sfinti au dorit sa traiasca vremurile voastre, pentru ispitirea si pentru lupta aceasta........ Frumos comunici tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Firea pomilor numiţi lămâi este de a-şi înălţa ramurile în sus atunci când sunt neroditori; îndată însă ce şi le pleacă în jos, încep să producă roade. Acest lucru e cunoscut de către cel ce priveşte totul cu pricepere."

    mai multe bijuterii de spiritualitate la sursa:
    http://www.lacasuriliterare.com/article-22224931.html
    (lacas drag sufletului meu)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Avva Petroniu Prodromitul ? Cel mai smerit. Cel mai smerit. Cel mai smerit!"
    asa il descrie avva Adrian Făgeţeanu.

    http://www.youtube.com/watch?v=4SCjYiXu_nc

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca rugandu-ne pentru posibilitatea vederii propriilor pacate,incepem primii pasi catre smerita cugetare;iar atunci cand dorinta devine realitate,totul se schimba in noi pentru ca deja suntem altfel...

    RăspundețiȘtergere