Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

marți, 28 iulie 2009

"atunci celor credincioşi, care nu vor dori alte bunătăţi, le vor fi gătite cununi doar pentru răbdarea în credinţă"

Anatolie cel Tânăr – autorul profeţiei


Anatolie cel Bătrân

Erezia(II)

Monahii vor suferi o mare prigoană de la eretici şi atunci viaţa monahicească va fi pângărită. Se vor împuţina mănăstirile şi călugării; cei care vor rămâne, vor fi asupriţi. Aceşti urâtori ai vieţii monahiceşti, care poartă doar la suprafaţă chipul cuvioşiei, se vor sili să atragă călugării de partea lor, promiţându-le ocrotire şi bunătăţi vremelnice, iar cei ce nu se vor supune, vor fi ameninţaţi cu izgonirea. Din cauza acestor ameninţări, cei slabi cu duhul vor fi foarte umiliţi. Dacă vei ajunge acele timpuri, fiul meu, bucură-te, pentru că atunci celor credincioşi, care nu vor dori alte bunătăţi, le vor fi gătite cununi doar pentru răbdarea în credinţă, după cuvântul Domnului: Tot cela ce va mărturisi pre Mine înaintea oamenilor, voi mărturisi şi Eu pre dânşii înaintea Tatălui Meu, Carele este în ceruri(Matei 10, 32)

[...] Dimpreună cu erezia va intra în mănăstire şi dracul, şi atunci aceasta nu va mai fi sfântă mănăstire, ci simple ziduri.

[...]Să nu vă fie frica de scârbe, ci de obrăznicia ereticilor, ce se înverşuneaza să despartă pe om de Hristos, fapt pentru care Hristos a poruncit să-i socotim drept păgâni şi vameşi.

Aşadar, fiul meu, întăreşte-te prin harul lui Iisus Hristos. Cu bucurie grăbeşte-te spre nevoinţele mărturisirii dreptei credinţe şi rabdă suferinţele, ca un bun ostaş al lui Iisus Hristos, Care a zis : Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii(Apoc. 2, 10). Căci Lui, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt li se cuvine slava şi puterea în vecii vecilor. Amin.(Cuviosul Anatolie)

Filocalia de la Optina, pagina 186.

Sursa fotografiei:

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/16/ereticii-vor-pune-mana-pe-biserica-isi-vor-numi-peste-tot-slugile-si-i-vor-prigoni-pe-pastori-si-monahi/

4 comentarii:

  1. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/16/ereticii-vor-pune-mana-pe-biserica-isi-vor-numi-peste-tot-slugile-si-i-vor-prigoni-pe-pastori-si-monahi/

    RăspundețiȘtergere
  2. In imaginea fratiei-tale este reprezentat Cuviosul Anatol(ie) cel Batran (intaiul). Cuviosul Anatol(ei) cel tanar, Noul Martir (1855- 1922), autorul acestei inainte vestiri este altul dintre Staretii Optinei. Vezi icoana sa la linkul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru precizari.
    In text nu se specifica despre care Batran Anatolie este vorba, de aceea am gresit. La fel si in cazul fotografiei. Iertare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te invit la Psalmdedor pentru a răspunde la o nouă întrebare care ne frământă pe mulţi dintre noi: Ce este iertarea? Care este importanţa ei în relaţii?
    Cred că prin această interactivitate putem învăţa cum să mai pansăm o inimă rănită...sau două!
    Îţi doresc să ai parte de relaţii frumoase şi statornice!

    RăspundețiȘtergere