Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

luni, 13 iulie 2009

Minuni ale Cuviosului Paisie Athonitul



"4 iunie 2006 - Vă spun că sfinţii de curând canonizaţi au multă slavă, multă îndrăzneală către Domnul si ne ajută foarte mult. Utmătoarea întâmplare s-a petrecut cu vreo trei luni în urmă. Un şofer plecase cu masina de la Thermi, de lângă Salonic. Pe drum, un călugăr l-a oprit şi i-a spus: “Băiete, poţi să mă duci şi pe mine până la Salonic ? », « Desigur, urcă!». Şoferul era singur. Acel monah s-a aşezat lângă el şi i-a zis: “Kosta – fără să-l fi cunoscut – ai un cancer malign în plămânii tăi. Ar trebui să te duci la spital şi o să-l descoperi.” Imediat a dispărut. Şoferul a rămas uimit. A dat câteva telefoane şi a povestit ce i s-a întâmplat. I s-au adus câteva fotografii şi l-au întrebat dacă îl recunoaşte în ele pe călugăr. L-a recunoscut pe Bătrânul Paisie. Apoi a mers, desigur, la spital. Doctorii i-au făcut testele necesare şi l-au diagnosticat cu cancer pulmonar malign, deşi el nu simţea niciun fel de durere. Iată cum aceşti plăcuţi ai lui Dumnezeu se arată după moarte ca sa adeverească Sfintele Evanghelii."

+

"De curând am vizitat chilia Părintelui Paisie şi acolo Părintele Isaia ne-a povestit cea mai recentă minune a Bătrânului.

Antrenorul echipei naţionale de fotbal avea soţia la terapie intensivă, în comă, într-o stare gravă, când un prieten l-a întrebat dacă vrea să meargă să ceară un Paraclis la Mănăstirea Suroti, unde se află mormântul Bătrânului Paisie. El i-a răspuns că nu poate pleca de lângă patul soţiei sale, aşa că prietenul s-a dus singur şi i-a adus pământ de pe mormântul Bătrânului Paisie. Soţul a amestecat pământul acesta cu ceară şi a uns mâna bolnavei în semnul crucii şi o ! minune ! Femeia care fusese în coma într-o stare foarte gravă, a deschis ochii şi a sărutat crucea şi, desigur, a şi-a revenit definitiv, până la urmă. O alta minune a acestui mare atlet al credinţei noastre ortodoxe."

+

"Altă doamnă din Cipru s-a dus în pelerinaj la mormântul Părintelui Paisie. Îngenunchind ca să se închine, ea a alunecat. Şi-a sprijinit mâna de pământ ca să nu cadă. Întorcându-se la hotel, a văzut pe umărul său nişte pământ. S-a bucurat, pentru că a luat întâmplarea ca pe o binecuvântare de la mormântul Părintelui Paisie. L-a adunat într-un vas şi l-a pus lângă ea. Apoi s-a culcat. Când s-a trezit, a văzut cu mirare că un crin crescuse din pământ. Cine l-a plantat, cine l-a udat?"

Sursa materialului şi a pozelor:

http://full-of-grace-and-truth.blogspot.com/2009/07/posthumous-miracles-of-elder-paisios.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu