Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

duminică, 1 noiembrie 2009

Sfintele Muceniţe Chirienia şi Iuliana (1 noiembrie)





   Vieţile Sfinţilor pe luna noiembrie

    Chirienia era din cetatea Tarsul, a eparhiei Ciliciei, iar Iuliana, din cetatea Rosana. Pe acestea prinzându-le Marcian ighemonul, în vremea împărăţiei lui Maximian, le silea să se lepede de Hristos, dar ele nu s-au supus. Atunci, a poruncit ca să i se tundă părul şi sprâncenele Chirieniei şi s-o poarte goală prin toată cetatea Tarsului, spre râs şi batjocură. Apoi, ducând-o împreună cu Iuliana în cetatea Rosanei, le-a dat foc; şi aşa s-au săvârşit.

Icoana: commons.wikimedia.org

6 comentarii:

  1. Multumesc mult! Domnul sa se milostiveasca de noi toti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc frumos! Sa ajute Domnul sa-mi amintesc de toate Sfintele care au acest binecuvantat nume. Urmatoarea se praznuieste pe 4 decembrie dimpreuna cu Sfanta Varvara, fiind mucenite pentru Hristos din primele veacuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani sora Iuliana. Cand nu ma lenevesc la imprastiata mea rugaciune te pomenesc si pe tine in rugaciunile mele. Iti doresc mult spor si har de la Domnul pentru lupta launtrica cu patimile care ne robesc. Domnul sa te binecuvanteze si sa te intareasca intru cuvantul Sau cel plin de viata si adevar. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc si ma rog ca Domnul, care va stie numele, sa va rasplateasca dragostea!

    RăspundețiȘtergere