Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

miercuri, 24 iunie 2009

Antihrist şi duhul lumesc(II)

Venirea lui Antihrist este îngăduită de Dumnezeu pentru mântuirea creştinilor, pentru despătimirea lor de cele lumeşti, pentru a se pregăti de viaţa cea veşnică. Dacă până în acele vremuri mai sperăm să mai trăim o oră, o zi, o lună, un an, zece ani, o sută de ani, atunci când va veni Antihrist, sfârşitul lumii şi al nostru va fi sigur după trei ani şi şase luni.(Apocalipsa 13, 5).

Apropierea de Hristos, unirea mistică cu Hristos, se face prin lepădarea de duhul lumesc. Însă, cei mai mulţi se vor lepăda conştient de Hristos, primind documentele antihristice ca să poată trăi mai bine în această lume. Robiţi fiind de lucrurile lumii şi plini de datoriile necesare pentru a şi le achiziţiona, se vor lăsa însemnaţi pe frunte sau pe mâna lor dreaptă cu numărul lui Antihrist(Apoc. 13, 16) şi vor semna un angajament în care se vor lepăda de bunăvoie de Hristos şi se vor uni cu Antihrist.

Spre exemplu : dacă în acele vremuri vei fi director şi nu vei primi documentele antihristice , vei fi îndepărtat din funcţie ; dar vei avea timp să te ocupi de mântuirea sufletului.

A întrebat un ucenic pe Cuviosul Paisie Aghioritul despre vremurile antihristice :

- Părinte, dacă nu voi putea vinde şi nu voi putea cumpăra(fără semnul lui Antihrist pe frunte şi pe mâna dreaptă, not. Ed.), cum voi putea petrece mai bine ? Cuviosul Paisie Aghioritul a răspuns :

- Să vezi, Dumnezeu ştie un mod. Îl ştiu şi eu. Aşadar, m-a preocupat mult subiectul acesta şi mi-a trimis după aceea o ...telegramă(descoperire, not. Ed.)Măi, măi, cum ne iconomiseşte Dumnezeu!”

Cuviosul Paisie Aghioritul nu ne spune cum va avea grijă Dumnezeu de cei care Îl vor mărturisi în acele vremuri, pentru a nu afla diavolii acest lucru.(Este posibil ca să mănânce hrană naturală, să schimbe între ei cele necesare vieţuirii etc.)

În vremurile antihristice, cei care Îl vor mărturisi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, chiar dacă vor pierde funcţiile sociale şi conforturile[comodităţile], se vor putea îngriji mai mult de suflet – de lucrul cel nemuritor. Pentru că lumea cu duhul ei lumesc trebuie scoasă din inimă pentru a primi pe Hristos. Însă în acele timpuri, oamenii vor fi atât de împătimiţi, încât puţini vor fi cei care, cu ajutorul harului dumnezeiesc, se vor lepăda de lume. Foarte grea va fi şi despărţirea creştinilor de părinţii, copiii şi rudeniile care se vor închina lui Antihrist(Luca 21, 16-19). Nu trebuie să ne fie frică să ne lepădăm de lucrările lui Antihrist, pentru că Dumnezeu ne va da puteri dumnezeieşti ca să rezistăm ispitelor. Vor fi creştini care vor avea puteri dumnezeieşti ca sa moară ca mucenici, alţii se vor mântui acoperiţi de Dumnezeu în adâncul smereniei, după cum s-a petrecut în primele secole ale prigoanei împotriva creştinismului.

În vremea prigoanei comuniste, cei care au fost arestaţi şi chinuiţi, le-au considerat pe toate ca venind din îngăduinţa lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor şi desăvârşire creştină. În închisori, prin îngăduinţa lui Dumnezeu, au fost şi preoţi care au săvârşit Sfânta Liturghie, au spovedit şi împărtăşit pe credincioşi. De asemenea, au fost şi monahi sporiţi în rugăciunea inimii. »

Un comentariu:

  1. "Bunul Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne daruiasca o pocainta sincera,ca astfel sa ne invrednicim cu totii de raiul pe care ni L-a pregatit,ca un Parinte iubitor de fii.Amin"

    (binecuvantarea staretului Paisie Aghioritul)

    RăspundețiȘtergere