Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

Δόξα Πατρὶ καὶ Υἱῷ καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι - ΚΟΙΝΩΝΙA -

miercuri, 24 iunie 2009

Antihrist şi duhul lumesc(III)

Cei mai mulţi dintre duhovnici, au spus că cea mai rodnică perioadă duhovnicească a lor a fost cea din închisori, în timpul prigoanei, a schingiuirilor, a bolilor şi a suferinţelor de tot felul. Însa cei care nu au avut lucrare lăuntrică, răbdare şi smerenie în timpul prigonirilor, s-au lepădat de Hristos, chiar dacă au fost iluştri profesori de teologie. « Căci împărăţia lui Dumnezeu nu stă în cuvânt, ci în putere »(1 Corinteni 4, 20). De aceea creştinii trebuie să sporească în rugăciunea de calitate pentru că aflăm din Sfânta Scriptură că înainte de a veni ziua Domnului cea mare şi năprasnică : « cine va chema numele Domnului se va mântui »(Ioil 3, 5 ; F.A. 2, 21 ; Romani 10, 13). Dacă vom fi ispitiţi de slugile lui Antihrist, şi dacă vom avea rugăciunea tainică a inimii – Rugăciunea lui Iisus, vom putea primi harul dumnezeiesc pentru a ieşi biruitori. În acele momente de prigoană, nu vom putea scoate cartea de rugăciuni ca să ne rugăm, iar Bisericile creştine ortodoxe vor fi închise, nu se va mai sluji Sfânta Liturghie şi nu ne vom mai putea împărtăşi.

Sf. Lavrentie de la Cernigov, canonizat la 22 august 1993, spune : « Vor veni aşa vremuri când vor umbla din casă în casa ca lumea să semneze pentru acel « singur împărat » pe pământ... »

Puteţi citi profeţia Sfântului Lavrentie aici : http://www.razbointrucuvant.ro/2007/08/04/sf-lavrentie-de-cernigov-vor-fi-multi-surzi-si-multi-orbi/

Sf. Ap. Pavel ne binecuvintează zicând : « Să vă dăruiască(Dumnezeu) după bogăţia slavei Sale, ca să fiţi puternic întăriţi , prin Duhul Său, în omul cel dinlăuntru »(Efeseni 3, 16), ca să putem să ne mântuim în vremurile antihristice.

Cu ajutorul harului dumnezeiesc şi al faptelor noastre bune creştine sa ducem o viaţă creştină activă : « Nu vă lăsaţi amăgiţi de învăţăturile străine cele de multe feluri, căci bine este să vă întăriţi prin har inima voastră, nu cu mâncăruri, de la care n-au avut niciun folos cei care au umblat cu ele »(Evrei 13, 9).

Părintele Ioan de la Rarău, Duhul lumesc, EdituraPanaghia, 2008, pp. 123/ 124 ; 127/ 128.

2 comentarii:

  1. Cine este acest parinte? Mai traieste? Se poate vorbi la telefon?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu, imi pare rau! Am doar cartea. Pe net n-am gasit informatii ca ar fi murit, dar...

    RăspundețiȘtergere